Codeer je kleuters! Workshop voor leerkrachten

De Odisee Hogeschool organiseert op 14 mei een workshop over coderen in onze Bib. Aangezien dat wij al enkele jaren elke laatste zaterdag van de maand de vrijwilligers van Coderdojo hosten, lijkt ons dit een mooie aanvulling .

Deze workshop is specifiek bedoeld voor kleuterleid(st)ers, zorgleerkrachten en directeurs van kleuterscholen die aan de slag willen met ‘computationele vaardigheden’ voor kleuters. We starten met een algemene situering van 21ste eeuwse competenties, computationeel denken en codeervaardigheden, om vervolgens een breed aanbod van educatieve robotjes, apps en sites te belichten. Afsluiten doen we met een aantal ‘unplugged activities’: codeerspelletjes die je direct in je kleuterklas kan gebruiken en waarvoor je geen computer of tablet nodig hebt. Voorkennis bij de deelnemers is niet nodig!

Deze sessie wordt gegeven door docenten van Odisee Hogeschool in het kader van het CodesCool Junior-project.

Er kunnen maximum 2 personen van één kleuterschool (vestigingsplaats) inschrijven. Zo willen we de kans geven aan zoveel mogelijk scholen om deel te nemen. Deelname is gratis, een vormingsattest wordt voorzien.

Donderdag 14 mei van 9u30 tot 12u

Bib Westerlo

 Inschrijven voor de sessie in onze Bib kan via deze link:

https://forms.gle/byjRWL3y4MeP9Sup8