De luisterboeken en daisy-boeken zijn een minder in het oog springend deel van de collectie, maar daarom niet minder belangrijk. 

Zowel klassiekers als het modernere werk kan je hier vinden.

De luisterboeken voor kinderen staan in het Luisterhuis, de collectie voor volwassenen vind je tussen de leeshoek en de dvd's.

Je kan ze gratis lenen, vier weken houden en tweemaal verlengen.

Een speciaal soort luisterboek zijn de daisyboeken. Eén schijfje bevat tot 10 uur en meer gesproken tekst. De daisyspeler kan je gratis lenen. Deze speler onthoudt gewoon waar je gestopt bent en pikt de volgende keer de draad weer op. Ook de leessnelheid kan je zelf aanpassen.

Nieuw: Online Daisy-luisterboeken lezen via jouw smartphone of tablet!

Via jouw bibliotheek kan je eenvoudig en snel meer dan 25.000 online Daisy-boeken van Luisterpunt lezen, helemaal gratis! 

Hoe werkt het?

  1. De bibliotheekmedewerker schrijft je in voor Daisy-online.
  2. Je krijgt een lenersnummer mee naar huis. Daarmee log je in in de anderslezen-app en op Mijn Luisterpunt.
  3. Je geboortedatum is je wachtwoord.
  4. Klik in Mijn Luisterpunt op ‘Nieuwe opzoeking’ en zet tot maximaal 5 Daisy-boeken tegelijk op je boekenplank. De bibliotheekmedewerker kan dit ook voor jou doen.
  5. Lezen maar! Je kan de Daisy-online-boeken op je smartphone of tablet lezen met de gratis anderslezen-app. Geen smartphone of tablet? Lees je Daisy-boeken op je computer met de anderslezen-webspeler of de speciale Daisy-software AMIS.

Vragen? Wij helpen je graag verder!