Leerkrachten

Ook voor de leerkrachten onder onze lezers én voor de Westelse scholen hebben wij heel wat extra diensten in ons aanbod. Ontdek ze hier.

Aanbod Anderstalige Nieuwkomers

schoolkind

Het onthaalpakket Anderstalige Nieuwkomers omvat een aanbod van materialen die scholen kunnen ondersteunen in de opvang van anderstalige nieuwkomers.

Overzicht scholenaanbod

krijtjes

Hier vind je een overzicht van ons aanbod voor de Westelse basisscholen. Naast de vaste uitleenmomenten vanaf het 3de leerjaar, bieden we bibactiviteiten, auteurslezingen en een tentoonstelling aan.

Auteurslezingen

lezing

Leesplezier en leesbevordering gaan hand in hand met auteurslezingen. Elk jaar plannen we dan ook een boeiende auteurstournee.

Digibib: E-books, apps en Mediawijsheid

tablet child

Wil je de digitale toer opgaan in de klas? Dan geven wij hier graag enkele tips mee!

Jeugdboekenmaand

ballonnen

Elk jaar doet de bib mee met de Jeugdboekenmaand.

Kamishibai

kamishibai

Voor leerkrachten, begeleiders van de kinderopvang, onthaalmoeders, grootouders, mama's en papa's,... Voor iedereen die kinderen graag wil verwennen met een leuk verhaal, bieden we Kamishibai aan.

Klasbezoeken

lezend kind

In samenspraak met het onderwijs, ontwikkelde de bib een aantal speelse klasrondleidingen op maat van de leerlingen. Een overzicht.

Klaspakketten en Rode Draad

stapeltje boeken

Via deze weg proberen we de leerkrachten en leerlingen een steun in de rug te geven.

Leerkrachtenkaart

boeken op een rij

In de bib hebben we twee leerkrachtenkaarten:

Leesrugzakjes

leesrugzakjes

Dit project voor GOK-leerlingen werd opgestart ism BUSO Tongelsbos.  Omwille van het grote enthousiasme van de kinderen zetten we dit project met veel plezier verder.

Leestips

lijstje

Op zoek naar leestips om mee aan de slag te gaan?

Rouwkoffers voor Klas en Gezin

rouw

Wanneer je te maken krijgt met verlies volgt er een rouwproces, dat voor iedereen verschillend is. Het is niet gemakkelijk om zelf dit hele proces te doorlopen of om mensen uit je omgeving in dit proces te ondersteunen.

Nieuwsbrief School & Bib

mailbox

Voor de Westelse basisscholen hebben we een uitgebreid traject uitgewerkt. Tweemaal per jaar krijgen directies en leerkrachten van de basisscholen onze School en Bib nieuwsbrief.

Tentoonstellingen

kaders

Geregeld organiseren wij een tentoonstelling voor onze kleinste lezertjes.