In samenspraak met het onderwijs, ontwikkelde de bib een aantal speelse klasrondleidingen op maat van de leerlingen. Hieronder volgt een overzicht:

PIEPELOTHEEK

Het 1ste leerjaar kan in de bib op muizenjacht komen. Terwijl ze in de bib de muizenplaag bestrijden, leren ze de bib spelenderwijs beter kennen.
Deze rondleidingen vinden jaarlijks plaats in december.

KLASUITLENING DELUXE

Kinderen zien in de bib door het bos de bomen niet. Hoe kunnen ze een boek vinden als er zoveel keuze is? Welke boeken lezen ze graag? Voor leerlingen van het 3e leerjaar.

We nemen de kinderen van het gedurende het hele schooljaar mee op pad. Zo ontdekken ze het aanbod én hun leesvoorkeur en vinden ze voortaan wel de weg in het boekenbos.

WARRE WEGWIJS

Leerkrachten die van hun klasuitlening meer willen maken dan enkel een uitleensessie kunnen het spel "Warre Wegwijs" spelen in de bib. Via kijk-, lees- en luisterfragmenten leren de kinderen dat de bib méér is dan alleen maar boeken. Ze weten dat er een schat aan informatie te vinden is en weten door het spel ook hoe ze alles kunnen terug vinden. Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op de blog.
Dit spel kan op elk moment gespeeld worden door kinderen vanaf het 2de leerjaar tot het 6de leerjaar. Gelieve wel vooraf te reserveren.

WOUT WEGWIJS

Dit blogspel is ontwikkeld voor leerlingen van het secundair onderwijs. Ook hier leren de leerlingen door leuke filmpjes, muziek- en luisterfragmenten de veelzijdigheid van de bib kennen. Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op de blog.
Dit spel kan op elk moment gespeeld worden door leerlingen van het secundair onderwijs. Gelieve wel vooraf te reserveren.

SPIONNEN IN DE BIB

Voor het 1ste jaar secundair onderwijs is er een interactief spel waarmee de leerlingen op een leuke manier kennis maken met de bib. Ze doen dit aan de hand van een blogspel. Gedurende het spel maken ze niet alleen kennis met de bib maar ook me het personage Sam Smith uit de boeken van Jonas Boets. Luister-, en filmfragmenten, internet, smartphones en tablets hebben allemaal een plaats in dit spel. Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op de blog.
Deze rondleidingen gaan jaarlijks door in november.

 

Contactpersoon voor het lager onderwijs: klara.vrolix@westerlo.be of 014 53 92 75

Contactpersoon voor het secundair onderwijs: kristien.verboven@westerlo.be of 014 53 92 78