Jeugd

Alle kinderen worden met open armen ontvangen in onze jeugdafdeling. Ontdek onze uitgebreide collectie boeken, cd's, dvd's (en nog zoveel meer), krijg leesadvies op maat of kom gewoon deelnemen aan onze activiteiten.

Boekstart

boekstart

In 2016 stapte onze gemeente mee in het Boekstart-project. 

Voorleeskwartiertjes

voorlezen

Voorlezen is belangrijk! Je kan er nooit vroeg genoeg mee beginnen. Je kan er nooit te laat mee stoppen. En je kan het nooit te veel doen.

de Leesjury

Jeugdjury

Met een nieuwe naam, een nieuwe website, een nieuwe look en een paar inhoudelijke aanpassingen wil de Leesjury in de toekomst nog meer juryleden aantrekken.

Onthaalouders & Kinderdagverblijven

onthaalouders

Lezers die onthaalouders zijn, willen wij wat extra bieden. Om ook de kinderen te laten genieten van verhalen en boeken, kunnen onthaalouders een extra lenerskaart aanvragen.

Rouwkoffers

rouw

Wanneer je zelf of iemand in je omgeving te maken krijgt met verlies, volgt er een heel rouwproces, dat voor iedereen verschillend is. Het is niet gemakkelijk om zelf dit hele proces te doorlopen of om mensen uit je omgeving in dit proces te ondersteunen.

Makkelijk lezen Plein

tablet

Lees je niet zo graag? Vind je lezen moeilijk? Dan kan je terecht in ons Makkelijk Lezen Plein.

Digibib: E-books, apps en Mediawijsheid

tablet child

Wil je de digitale toer opgaan met je dreumes? Dan geven wij hier graag enkele tips mee!

Speelpleinwerking

kinderen

De Speelpleinwerking wordt elke zomer verwend door de bib!

Buitenschoolse kinderopvang

kind spelen

De buitenschoolse kinderopvang krijgt op regelmatige tijdstippen een leuk pakket met boeken van de bib.

Kamishibai

kamishibai

Voor leerkrachten, begeleiders van de kinderopvang, onthaalmoeders, grootouders, mama's en papa's,... Voor iedereen die kinderen graag wil verwennen met een leuk verhaal, bieden we Kamishibai aan.

Leestips

boekenstapel

Nood aan leestips? Neem hier gerust een kijkje.

CoderDojo

laptop

Above all: Be cool" luidt het motto van CoderDojo. Ben je tussen 7 en 18 jaar en hou je van computers en games? Lijkt het je leuk om te leren programmeren? Bij CoderDojo (Coderen, do it yourself) leer je alles over websites, games, apps en software door het zelf te doen.

Spelotheek

spelotheek

In de bib kan je ook gezelschapsspellen ontlenen.

Plastas

Plastas

Het Huis van het Kind wil gezinnen graag ondersteunen bij de zindelijkheidstraining van hun kind. Daarom is op diverse plaatsen een plastas ter beschikking gesteld. Ook in de bib kan je deze uitlenen.