DVD
Autre langues slaves
Tijdens WO II trekt een verkleumde en hongerige Joodse weesjongen van dorp naar dorp en van gruwel naar gruwel.
Titre
The painted bird / regie en scenario Václav Marhoul
Directeur
Václav Marhoul
Antécédent bibliographique
Jerzy Kosinski
Acteur
Petr Kotlár Udo Kier Stellan Skarsgård Harvey Keitel Julian Sands
Langue
Autre langues slaves
Éditeur
September Film, © 2021
1 dvd-video : z/w
Date d'enregistrement
2019
Durée
162 min.
Note
Afwisselend Interslavisch, Russisch, Tsjechisch en Duits gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jerzy Kosinski. In tegenstelling tot het boek speelt het verhaal zich niet af in Polen, maar in een niet nader gespecificeerd Oost-Europees land. Om dit effect te versterken, wordt in de film gebruikgemaakt van de Interslavische taal.
EAN
8718836864582

Commentaires

Verfilming (2019) door de Tsjechische regisseur Václav Marhoul van het boek (1965) van Jerzy Kosinski. Met Petr Kotlár, Nina Sunevic, Alla Sokolova, Udo Kier (Blade) en Stellan Skarsgård (Mamma mia!). Tijdens WO II woont een Joodse jongen bij zijn pleegmoeder in Oost-Europa. Na haar dood trekt hij in zijn eentje van dorp tot dorp. Hij leidt honger en kou en wordt mishandeld en weggejaagd. Aan het eind van de oorlog is hij voorgoed veranderd. Beoordeling IMDb: 7.4. Floortje Smit (Volkskrant 14-10-’20): ‘oorlogshorror die nog lang door je hoofd blijft spoken (…) Er zijn meerdere momenten die zelfs de meest doorgewinterde miseriekijker fysiek onpasselijk kunnen maken. The Painted Bird (...) wil daarmee iets zeggen over de aard van de mens. Vogeltjes die anders zijn dan anderen, omdat ze geverfde vleugeltjes hebben, worden zonder pardon door hun soortgenootjes afgemaakt’ (4 sterren). Frank Stol (Filmtotaal 19-10-’20): ‘Dit oorlogsdrama moet je verder vooral niet te veel willen duiden, maa…Lire la suite

À propos de Václav Marhoul

CC BY-SA 3.0 - Image by NoJin

Václav Marhoul est un acteur ,réalisateur,scénariste et producteur tchèque, né le 30 janvier 1960 à Prague

Filmographie

En tant que réalisateur

  • 2003 : Mazaný Filip
  • 2008 : La Bataille de Tobrouk (Tobruk)
  • 2019 : The Painted Bird (Nabarvené ptáče)

En tant que producteur

  • 1998 : Le lit (Postel)
  • 2008 : La Bataille de Tobrouk (Tobruk)
  • 2019 : The Painted Bird (Nabarvené ptáče)

En tant que producteur exécutif