Dvd Engels

The gifted. Seizoen 1

Stephen Moyer (acteur), Amy Acker (acteur), Sean Teale (acteur)

The gifted. Seizoen 1

Stephen Moyer (acteur), Amy Acker (acteur), Sean Teale (acteur)
  • Vanaf 12-14 jaar
Lauren en Andy Strucker blijken mutanten te zijn met bijzondere gaven. Daarom moeten ze samen met hun ouders vluchten voor The Sentinel Service die mutanten opspoort en opsluit. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Superhelden
Titel
The gifted. Seizoen 1
Acteur
Stephen Moyer Amy Acker Sean Teale
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2019
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2017-2019
Speelduur
ca. 9 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden De serie speelt zich af binnen het universum van de X-Men
EAN
8712626054313

Besprekingen

De Amerikaanse superheldenserie ‘The gifted’ is geïnspireerd op de X-men uit de Marvel Comics. De X-men zijn verdwenen, maar de samenleving is nog steeds erg bang voor mutanten: mensen die worden geboren met een genetische toevoeging waardoor ze bovenmenselijke krachten bezitten, zoals telekinese, teleportatie en energieschilden. Reed Strucker (Stephen Moyer) werkt voor een overheidsinstantie die mutanten opspoort en in kampen opsluit. Daardoor is een ondergrondse organisatie van mutanten ontstaan. Dan blijkt dat Reeds tienerkinderen Lauren en Andy (Natalie Alyn Lind en Percy Hines White) zelf mutanten zijn. Samen met zijn vrouw Caitlin (Amy Acker) slaan ze op de vlucht en komen in contact met lotgenoten als Lorna Dane alias Polaris en Marcos Diaz alias Eclipse. Emily Ashby (commonsensemedia.org) noemt de serie duister, spannend en gewelddadig, goed geschreven en met sympathieke personages. Zij geeft 3 sterren en het predicaat ‘Great for families’. Vanaf ca. 15 jaar.