Boek
Nederlands

Lock down

Maren Stoffels (auteur)
+1
Lock down
×
Lock down Lock down
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Om te blokken voor hun eindexamen gaat Lotus (ca. 18, ik-persoon) met twee vrienden in lockdown in een boerderij in Duitsland. Er is geen internet. Hierdoor kunnen ze zich goed concentreren op de examens. Maar al snel blijkt dat ze niet alleen zijn. Iemand houdt hen in de gaten. Iemand die al hun geheimen kent. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Pesten
Titel
Lock down
Auteur
Maren Stoffels
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2021
185 p.
ISBN
9789025881559 (paperback)

Besprekingen

Om te blokken voor hun eindexamen gaan Lotus (ca. 18, ik-persoon) en haar twee beste vrienden een week in zelfverkozen lockdown in een vakantieboerderij in Duitsland. Hun telefoons laten ze thuis. Tegen de afspraak in smokkelt Lotus een ‘prehistorische’ klaptelefoon mee waarmee ze contact houdt met Roef Jager, die niet alleen haar klassenmentor maar ook haar veel oudere geheime minnaar is. Plotseling komen er dreigberichten van een onbekend nummer binnen. Er volgen meer verontrustende gebeurtenissen, die wijzen op de aanwezigheid van een wraaklustige stalker. Als ze beseffen om wie het gaat, wordt duidelijk dat ze dit op eigen houtje op zullen moeten lossen. Afgewisseld met flashbacks verteld door de ogen van de stalker, ontvouwt zich zo een verhaal waarin pesters slachtoffers blijken, en vice versa. Met veel vaart geschreven thriller van een Nederlandse YA-schrijfster, die dankzij uitstekend geproportioneerde beetjes informatie, intrige en beklemmende scènes aanspoort tot verder leze…Lees verder

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Ze begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken. en in 2006 behaalde Stoffels haar mavodiploma.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup zitten niet meer dan vier maanden.

Marens volgende boek, …Lees verder op Wikipedia