Boek Nederlands

Wat ik de bomen wil vertellen

Wat ik de bomen wil vertellen

  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Aan het eind van de winter ontwaakt in het grote bos een klein boompje. De ganzen vliegen over. Waar gaan ze heen? De zee is nog bevroren, en Klein Boompje besluit de vogels te volgen. Naar het hoge noorden waar de zon in de winter niet opkomt, maar een prachtig licht de hemel kleurt.
Na een verre reis rijst er een eiland op van steen en ijs. De zon verschijnt aan de horizon en de ganzen bou
Titel
Wat ik de bomen wil vertellen / [tekst en illustraties] Enzo Pérès-Labourdette
Auteur
Enzo Pérès-Labourdette
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789025873165 (hardback)

Besprekingen

Wat ik de bomen wil vertellen

Dit mooie prentenboek bevat een zeer actueel thema. Een boompje wordt in de winter door een groep ganzen meegenomen naar het verre noorden. Boompje verbaast zich over de speciale natuur in dat verre oord. Nergens bevindt er zich een andere boom. Toch ontdekt hij snel dat hij niet alleen is op deze ijsvlakte en hij begint zich thuis te voelen.

Maar dan smelt het ijs en ziet Boompje de mooie wereld rond hem vergaan. Hij moet terug thuis geraken want hij beseft dat hij een taak heeft: de ander bomen ‘het’ vertellen. Hij wil iedereen laten weten wat hij gezien en beleefd heeft, en hen de vraag stellen: ‘Wat denken JULLIE, hoe dit komt?’ Zo eindigt dit verhaal en doet klein en groot nadenken.De auteur reisde zelf naar de Noordpool en verwonderde zich over deze natuur. Die verwondering vind je terug in dit verhaal. Met weinig tekst maar wondermooie tekeningen krijg je een beeld van hoe de auteur zich voelde. De angst en verbazing wanneer deze mooie natuur dr…Lees verder