In 2016 stapte onze gemeente mee in het Boekstart-project. 

Boekstart (voorheen Boekbaby's) is een bestaand project van Iedereen Leest (het vroegere Stichting Lezen) in samenwerking met de openbare bibliotheken en Kind & Gezin. Dit initiatief wil ouders en kleine kinderen laten genieten van boeken.
Dat is goed voor de (taal)ontwikkeling van de kinderen, maar ook voor de band tussen ouder en kind én voor de leescultuur in het gezin.

boekstart

Slimme baby's

Kinderen van bij de geboorte laten kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, heeft een positieve invloed op hun taalontwikkeling.
Ze leren veel nieuwe woorden en zinnen, raken vertrouwd met taal en kunnen sneller lezen. 

Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en beluisteren zorgt bovendien voor een goede band tussen ouders en kinderen.

Gratis boekenpakketjes

Wanneer ouders met hun baby van 6 maanden naar het plaatselijk consultatiebureau van Kind & Gezin gaan, ontvangen ze daar een gratis babypakketje.

Heeft het kindje de leeftijd van 15 maanden bereikt, dan ontvangen de ouders een uitnodiging van het consultatiebureau om een peuterpakket af te halen in onze Bib in Westerlo.

Ook baby's en peuters kunnen lid worden van de bib

Maak je baby, peuter en/of kleuter gratis lid van de bibliotheek en geniet van het rijke aanbod. In de bibliotheken vind je namelijk heel wat boekjes die al vanaf de eerste maanden door je kindje gesmaakt worden.
Ook regelmatig voorlezen is heel belangrijk, onze bibliotheekmedewerkers helpen je daarbij graag op weg.

Samen met Kind & Gezin, Kind & Preventie, vzw Lokaal Welzijn, OCMW/De Dreef, Centrum Basiseducatie Kempen, Wablieft en Iedereen leest gaf de Bib Boekstart een mooie plaats in het overkoepelende project "Spreken is zilver, (voor)lezen is goud", gerealiseerd met de steun van het fonds van Bpost voor Alfabetisering, waarin men met een moedergroep verder aan de slag gaat met deze Boekbaby's.