Leesplezier en leesbevordering gaan hand in hand met auteurslezingen. Elk jaar plannen we dan ook een boeiende auteurstournee.

De leerlingen van de Westelse lagere scholen en de leerlingen uit het 2de en 3de jaar secundair maken kennis met een auteur of illustrator. Ook dit schooljaar hebben we weer een heel scala aan auteurslezingen op het programma. Deze zullen de leerlingen onderdompelen in hun verhalen en warm hen maken voor boeken, lezen, schrijven of illustreren... Hier volgt een overzichtje:

5de en 6de leerjaar: Stefan Boonen en Tom Schoonooghe op dinsdag 22 oktober 2019 of vrijdag 25 oktober 2019.

1ste en 2de leerjaar: Frank Cools over Annie M.G. Schmidt op maandag 4 mei 2020.

3de  en 4de leerjaar: Mathilda Masters op dinsdag 21 april 2020  en Anneriek van Heughten op maandag 27 april 2020.

Inschrijven kan via deze link. Graag inschrijven vóór 30 september voor ALLE LEERJAREN.

Luc Descamps en Dirk Bracke nodigen we in april en mei uit om de leerlingen van het 2de en 3de middelbaar van SILA Westerlo warm te maken voor boeken.

Voor de lagere scholen:

  • Alle deelnemende klassen krijgen vooraf een digitaal en volledig vernieuwd auteursboekje met oa. een biografie, een bibliografie, filmpjes, voorleesfragmenten... zodat de kinderen voorbereid naar de bib kunnen komen.
  • Na de lezing krijgen alle klassen een leuk boekenpakket zodat de kinderen en de leerkrachten nog wat kunnen nagenieten van de ontmoeting.