Project Digitaal lezen op school

Bibliotheek Beringen, Cultuurconnect en de Koninklijke Bibliotheek van Nederland hebben samen vorig schooljaar een project opgestart rond Digitaal lezen op school. In een tweede fase wordt dit project uitgetest in andere scholen, telkens in samenwerking met de lokale Bibliotheek.

Aangezien wij als Bib hier in Westerlo de scholen zoveel mogelijk willen ondersteunen in het aanzetten tot lezen, lijkt het ons een prima project om voor te stellen aan de tweede en derde graad van SILA.

Concreet houdt het in dat deelnemende klassen tijdelijk toegang krijgen tot het digitale aanbod van de KB in Nederland. Op die manier kunnen ze tijdens het schooljaar één of meerdere e-boeken lezen op hun smartphone, tablet, e-reader of PC.

Meer info vind je in deze presentatie (klik op de afbeelding):

Er is een lespakket ontwikkeld en een ondersteunende website: www.cultuurconnect.be/eboekenindeklas.

Ben je benieuwd naar de e-boekencollectie? Neem hier alvast een kijkje!

Meer info: kristien.verboven@bibwesterlo.be