Openbare bibliotheek Westerlo

GoPress - Krantenarchief

Wist je dat je in onze catalogus meer kan opzoeken dan alleen maar titels van boeken, cd's, dvd's, strips, tijdschriften en games? Onze catalogus geeft je ook toegang tot een online krantenarchief. Hierdoor kan je thuis of in de bib gratis dititale kranten- en tijdschriftartikelen lezen die tot 10 jaar teruggaan.

KRANTENARTIKELS: Het Belang van Limburg, Deze Week, De Gazet van Antwerpen, De Krant van West-Vlaanderen, Het Laatste Nieuws, La Libre, Metro (NL – FR), De Morgen, Het Nieuwsblad, Persagentschap Belga, Le Soir (FR), De Standaard, De Streekkrant, De Tijd, Trouw, Het Volk, de Volkskrant, Wablieft, De Zondag

TIJDSCHRIFTENARTIKELS: Humo, Klasse, Knack, MO*, Tendances (FR), Trends, Le Vif/L’Express (FR)

Hoe vind je deze artikels?

* ​typ je zoekwoord in het zoekvakje
* klik op het pijltje achter catalogus en klik op de optie krantenarchief
* klik op de zoekknop om je zoekactie te starten
* de resultatenlijst wordt getoond. Onder elke samenvatting heb je een link "lees het volledige artikel". Klik op de link van het artikel dat je wil lezen.

(De eerste keer zal Gopress vragen om een gratis profiel aan te maken. Vervolgens meld je je aan met je Mijn bibliotheek account en kan je beginnen lezen.​)

​OPGELET! Je kan de artikels alleen vinden via een zoekopdracht en er zit 2 dagen vertraging op. Een volledige krant of tijdschrift van een bepaalde datum lezen kan niet. Maar daarvoor kan je nog altijd in ons krantenhoekje van de bib terecht.