Openbare bibliotheek Westerlo

Bart Van Loo - Napoleon - 22 februari - UITVERKOCHT

gepost op: 18 september 2016

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT - Dat Bart Van Loo kan schrijven wisten we al langer, dat hij een onvervalst podiumbeest is, weten Vlaanderen en Nederlands sinds de overal op applaus en volle zalen onthaalde voorstelling Chanson.

Na zijn bestseller over Napoleon komt hij nu met een voorstelling over de kleine keizer, de man met zijn hand steevast op borsthoogte en die eeuwige punthoed op zijn hoofd. Napoleon is grote geschiedenis verstild tot een silhouet. Van Loo probeert in deze voorstelling achter het silhouet te kijken, voorbij de clichés, en gaat op zoek gaan naar de mens van vlees en bloed. Dat levert een autobiografische vertelling op waarin hij zijn eigen familiegeschiedenis naast die van Napoleon legt. Zoals altijd bij Van Loo vormen bevlogenheid, humor en kennis van zaken de drijvende kracht van zijn optreden. 

Tijdens de chanson-tournee leerde hij gitarist en singer-songwriter Geert Hellings kennen die speciaal voor deze voorstelling een even verrassende als poëtische soundtrack componeerde. Met bovendien unieke beelden van kunstenaar Koen Broucke. 

Dit verteltheater wordt georganiseerd door de Cultuurdienst.

woensdag 22 februari 2017 om 20 uur in de bib

vvk 10 euro - kassa 12 euro
tickets zijn online te koop op het e-loket

meer info: cultuur@westerlo.be - 014 53 92 00

Nog geen reacties

Plaats een reactie
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Meer nieuws

En de winnaars zijn…

Een tijdje geleden gingen de leerlingen van het eerste jaar van SILA Westerlo aan de slag met smartphones, iPads, mp3’s, YouTube en een interactieve blog om de opdrachten van ons blogspel tot een goed einde te brengen. Lees verder
Meer nieuws