Kamishibai

Voor leerkrachten, begeleiders van de kinderopvang, onthaalmoeders, grootouders, mama's en papa's,... Voor iedereen die kinderen graag wil verwennen met een leuk verhaal, bieden we Kamishibai aan.

Dit is een traditionele Japanse vertelvorm. "Kami" betekent papier en "Shibai" betekent drama. Letterlijk dus "papieren drama'. Het is een houten kastje, dat eruit ziet als een minitheatertje. Hierin zitten papieren prenten die een verhaal vertellen. De kinderen zien de grote prenten, de verteller achteraan de tekst die erbij hoort.Verhalen vertellen in theatervorm, het is eens wat anders.

De uitleenvoorwaarden:

voordat ze op de site verschijnen.

Help, mijn kind sport! - dinsdag 26 september

Op dinsdag 26 september is Dr. Tom Teulingkx, huisarts, sportarts en voorzitter van de vereniging van sport- en keuringsartsen (SKA) bij ons te gast voor een praktische infoavond voor ouders, trainers en begeleiders van sportende kinderen. Lees verder