Digitale Fundels in de bib!

Nieuw! Fundels op je tablet, iPad of smartphone... en sinds kort ook op je PC via je Mijn Bibliotheekaccount.

'Fundels' zijn interactieve digitale luisterboeken voor kinderen. Ze brengen bestaande prentenboeken tot leven. Het prentenboek wordt voorgelezen en bovendien aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten voor kinderen tussen drie en zeven jaar.

Vroeger kon je deze 'bundels vol fun' enkel beluisteren en bekijken op je pc met behulp van een speciale fundellezer. Maar sinds kort kan dit ook digitaal op je tablet, smartphone en op je PC. Via je "Mijn bibliotheek-account" op www.bibwesterlo.be kan je er zelf downloaden. Eenmaal gedownload, kan je ze ook offline gebruiken (dus zonder internetverbinding).

Vrij nieuw zijn ook de AVI-fundels! Dit is een gelijkaardige toepassing die de taal- en leesontwikkeling bij jonge kinderen stimuleert. Elk boekje omvat drie activiteiten:

* lezen in het boekje op verschillende manieren
* oefeningen rond technisch lezen
* oefeningen rond begrijpend lezen

Belangrijk!

Is dit iets voor je kind en ben je nog niet vertrouwd met fundels? Probeer dan eerst de demo uit.

Je kan 7 fundels lenen. Elke fundel blijft 4 weken op je tablet, iPad of smartphone beschikbaar.

De volledige handleiding vind je hier. Nog vragen? Vraag om raad aan de balie.

voordat ze op de site verschijnen.