Openbare bibliotheek Westerlo

Boekbaby’s in Westerlo!

gepost op: 4 januari 2016

In 2016 stapt onze gemeente mee in het Boekbaby's project.
Boekbaby's is een bestaand project van Iedereen Leest (het vroegere Stichting Lezen) in samenwerking met de openbare bibliotheken en Kind & Gezin. Dit initiatief wil ouders en kleine kinderen laten genieten van boeken. Dat is goed voor de (taal)ontwikkeling van de kinderen, maar ook voor de band tussen ouder en kind en voor de leescultuur in het gezin.

Gezinnen die met hun baby van 6 maanden oud het consultatiebureau van Kind & Gezin in Westerlo bezoeken, krijgen een babypakket. Daarin zitten twee boeken en een brochure met informatie over voorlezen en over de bibliotheek.
Wanneer diezelfde kinderen op 15 maanden naar het consultatiebureau gaan, krijgen ze een uitnodiging om in onze bib een peuterpakket op te halen, opnieuw met twee boeken en een brochure boordevol informatie en tips.

Ook de gemeente Westerlo wil kinderen vanaf het prille begin kansen op lezen meegeven. Dit kadert perfect in het overkoepelende project "Spreken is zilver, (voor)lezen is goud", gerealiseerd met de steun van het fonds van Bpost voor Alfabetisering, waarin men met een moedergroep verder aan de slag gaat met deze Boekbaby's.

Boekbaby's Westerlo is een samenwerking tussen de bib, Kind & Gezin, Kind & Preventie, vzw Lokaal Welzijn, OCMW/De Dreef, Centrum Basiseducatie Kempen, Wablieft en Iedereen leest.

Nog geen reacties

Plaats een reactie
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Meer nieuws

Help, mijn kind sport! - dinsdag 26 september

Op dinsdag 26 september is Dr. Tom Teulingkx, huisarts, sportarts en voorzitter van de vereniging van sport- en keuringsartsen (SKA) bij ons te gast voor een praktische infoavond voor ouders, trainers en begeleiders van sportende kinderen. Lees verder

Zomer van het Spannende Boek

Beleef ook nu weer een crimineel spannende zomer! Onze befaamde KAST staat er weer! Smul van een flinke portie mysterie, wraak en intrige en geniet van een bloedstollende zomer! Lees verder
Meer nieuws