Openbare bibliotheek Westerlo

Boekbaby’s in Westerlo!

In 2016 stapt onze gemeente mee in het Boekbaby's project.
Boekbaby's is een bestaand project van Iedereen Leest (het vroegere Stichting Lezen) in samenwerking met de openbare bibliotheken en Kind & Gezin. Dit initiatief wil ouders en kleine kinderen laten genieten van boeken. Dat is goed voor de (taal)ontwikkeling van de kinderen, maar ook voor de band tussen ouder en kind en voor de leescultuur in het gezin.

Gezinnen die met hun baby van 6 maanden oud het consultatiebureau van Kind & Gezin in Westerlo bezoeken, krijgen een babypakket. Daarin zitten twee boeken en een brochure met informatie over voorlezen en over de bibliotheek.
Wanneer diezelfde kinderen op 15 maanden naar het consultatiebureau gaan, krijgen ze een uitnodiging om in onze bib een peuterpakket op te halen, opnieuw met twee boeken en een brochure boordevol informatie en tips.

Ook de gemeente Westerlo wil kinderen vanaf het prille begin kansen op lezen meegeven. Dit kadert perfect in het overkoepelende project "Spreken is zilver, (voor)lezen is goud", gerealiseerd met de steun van het fonds van Bpost voor Alfabetisering, waarin men met een moedergroep verder aan de slag gaat met deze Boekbaby's.

Boekbaby's Westerlo is een samenwerking tussen de bib, Kind & Gezin, Kind & Preventie, vzw Lokaal Welzijn, OCMW/De Dreef, Centrum Basiseducatie Kempen, Wablieft en Iedereen leest.

Nog geen reacties

Plaats een reactie
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Meer nieuws

WiWeTeR-academie

Tijdens de WiWeTeR-academie gaan we zelf proeven doen en wetenschap ontdekken! Dit kan in 4 boeiende workshops voor nieuwsgierige kids van 10 tot 12 jaar. Lees verder
Meer nieuws